Ugrás a fő tartalomra

AMIKOR LEMERÜLNEK AZ ELEMEK




Mindig történik valami… Amikor már azt hinnéd, hogy fellélegezhetsz, és minden megy, mint a karikacsapás – megoldottad a gondjaidat, a szeretteiddel is rendben van minden, - nos, akkor jön egy újabb megoldásra váró probléma. Kimerült vagy, nyűgös, kiábrándult, - és most egyszeriben megoldhatatlannak tűnik az újabb feladat, úgyhogy legszívesebben elvonulnál egy sötét szobába, és magadra zárnád az ajtót egy hónapra. Hiába töröd a fejed: ötleted sincs, mihez kezdj – a fásultságod letaglóz. Nem akarod, nem tudod, nem vagy képes,- káosz és reménytelenség keserűsége uralja a gondolataidat. Nos, EKKOR állj meg egy kicsit. Állj meg, és keresd meg mi az, ami feltölti a lemerült elemeidet.

Tudd:
  • Az eddig megoldott problémáid - azok, amelyek arról biztosítanak, hogy képes vagy felülemelkedni a szorongásaidon.
  • Nem vagy egyedül – a szeretteidtől, a barátaidtól a munkatársaidtól bármikor kérhetsz segítséget.
  • Hinned kell önmagadban – bármennyire is közhelyesen hangzik, de képes vagy bármire csak akarnod kell
  • Nincs lehetetlen – mindenre van megoldás, minden helyzetből van kiút.
  • Nem szégyen, az sem, ha kudarcot vallasz – nem Te leszel sem az első sem az utolsó, aki nem boldogul egy problémával. Lépj túl rajta, engedd el a rossz érzéseket, és újult erővel indulj el más irányba.
  • Ami most probléma, lehet, hogy holnap egy új lehetőség -  lehet, hogy ami most fejtörést okoz, az lesz életed új lehetősége arra, hogy változtass.


Mindig történik valami… De egyedül CSAK RAJTAD ,múlik miként jössz ki belőle.
(Írta: Faar Ida)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉLJ A LEHETŐSÉGGEL! Még MA!

Forrás:  https://eletrecept.blogspot.com/2019/02/hetindito-gondolatok-elj-lehetoseggel.html Hiszed, vagy sem, de lehetőségek sokasága az életed.  Bármi a tied lehet, bármit elérhetsz, bármit megvalósíthatsz…  Nem hiszed?  Nos, pontosan EZ a baj: a HIT hiánya.  Az, hogy nem hiszel önmagadban... Az, hogy nem hiszel az álmaidban… Nem hiszel semmiben,és senkiben.  Pedig a lehetőségek ott vannak az orrod előtt…  Minden áldott nap esélyed van arra, hogy élj velük.  De Te ahelyett, hogy sorra megragadnád őket – inkább halogatsz: „Majd holnap hozzálátok” ”Most nem alkalmas, nem vagyok rá kész”.  Miért holnap?  A holnap bizonytalan - a ma a biztos!  Most nem vagy alkalmas rá – miből gondolod, hogy holnap alkalmasabb leszel?  Kifogás-nyafogás!  Nincs több mentség!  Nincs több kibúvó!  Nincs több ürügy!  Vállalj végre felelősséget az életedért!  Élj minden olyan lehetőséggel,ami előrébb visz!  MÉG MA!

A TIED A KONTROLL

Forrás: https://eletrecept.blogspot.com/2019/01/hetindito-gondolatok-tied-kontroll.html Úgy érzed kicsúszott a kezedből az irányítás?  Azt hiszed, hogy a körülmények rossz irányba terelik az életed?  Minden és mindenki ellened dolgozik, és mint egy örvény húz magával a felszín alá a sors?  Ha igen – akkor itt az ideje, hogy kezdj el kapaszkodni!  Kezdj el úszni!  Ne sodródj tovább az árral – ússz vele szemben!  Akkor is, ha kilátástalan, akkor is, ha úgy tűnik lehetetlen…  Mert lehetetlen nincs – nem létezik: csak a TE fejedben.  A gondolataidban.  Mert kishitű vagy…  Nem hiszel a képességeidben.  Nem hiszel az erőben, ami benned rejlik.  Ne hagyd, hogy a tanult tehetetlenséged gátoljon a cselekvésben!  Tudnod KELL: a hited és a képességeid lehetővé teszik számodra, hogy változtass, hogy olyan döntéseket hozz, amelyek újra a kezedbe adják a gyeplőt.  Az életed fölötti kontroll most is egyes-egyedül csak a TIED!  Tanuld meg újra használni!

A VÁLTOZÁS BENNED VAN!

Forrás: https://eletrecept.blogspot.com/2018/10/hetindito-gondolatok-valtozas-benned.html Elégedetlen vagy mindennel?  Nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan szeretnéd?  Emiatt dühös vagy mindenre és mindenkire?  Rosszul teszed!  Fölösleges energiát pazarolnod arra, hogy másokat-, a körülményeket-, a sorsot-, a politikát-, az univerzumot-, okold azért, ami veled történik – vagy éppenséggel nem történik.  Jobb életet szeretnél?  Akkor mire vársz – tégy érte TE magad!  Ne csak siránkozz, ne csak irigykedj mások – szerinted – jobb életére, ne csak álmodozz róla – hanem CSELEKEDJ!  Ha rosszul érzed magad a bőrödben – változtass!  Ha sikerekre vágysz – felejtsd el a passzivitást – moccanj, és keresd a lehetőségeket!  Ja, most az a kifogás, hogy nincsenek lehetőségek?!?  Most ugye csak viccelsz!  A lehetőség TE MAGAD vagy!  A változás ugyanis benned kezdődik – már ha hajlandó vagy ezt észrevenni.